TOP ARTICOLEUTA Arad

Dorințele lui Balint pentru 2020: „Să fac pasul spre Liga 1 și să trăiesc, alături de suporterii UTA-ei, atmosfera de pe noul Francisc Neuman!”

Anul ce-și consumă ultimele sale clipe a fost unul foarte bun din punct de vedere profesional pentru Laszlo Balint. Antrenorul UTA-ei și-a îndeplinit fără emoții obiectivul la Metaloglobus, adunând 28 de puncte în campania de primăvară, iar la finalul stagiunii de toamnă e pe locul 1 cu arădenii. 41 de puncte au strâns „roș-albii”  în prezenta ediție a ligii secunde cu fostul fundaș pe banca tehnică, iar anul ce se așterne în față poate fi cel al revenirii, după 12 ani de zile, pe scena primului eșalon.

De altfel, dorințele profesionale ale lui „Gyuszi” Balint pentru 2020 se leagă visul suporterilor utiști. „În plan personal, sănătatea mea și a familiei e cea mai importantă. Totul pleacă de aici, ca să mă pot concentra pe muncă, mai ales că motivații sunt destule. Las în urmă un an cu destule satisfacții profesionale, o medie bună de puncte între Metaloglobus și UTA, ca și rezultat al muncii depuse de mine, colaboratorii mei de pe banca tehnică, jucători și conducere. În special fotbaliștilor aș vrea să le mulțumesc că au înțeles exact ceea ce vreau de la ei, mă pot considera un antrenor privilegiat că am lucrat și voi lucra cu băieți de caracter. Pentru 2020 îmi doresc să fac pasul spre Liga 1, dar nu oricum. Se știe că am avut oferte să antrenez acolo, dar am ales să rămân și să muncesc zi de zi pentru asta. Apoi, ar fi o onoare pentru mine să intru în istoria UTA-ei drept antrenorul care a condus pentru prima oară echipa pe noul stadion. Și, știu bine, că aceasta nu e doar dorința lui Balint sau a celor din club, ci și a suporterilor noștri. Dacă pe <<Motorul>> am trăit clipe unice în această toamnă, vă dați seama ce va fi pe noua arenă. Așadar, îmi doresc, cu siguranță, să trăiesc, alături de suporterii UTA-ei, atmosfera de pe noul <<Francisc Neuman>>. Chiar aș vrea să le mulțumesc și în ultima zi a anului fanilor noștri pentru că, efectiv, ne-au îmbrățișat prin căldura lor în prima parte a sezonului. Le doresc sănătate  și în anul ce vine să trăiască cât mai multe frumoase în familia UTA”, e mesajul tehnicianul „roș-albilor”.

Anul se încheie cu un singur transfer confirmat în tabăra liderului Ligii 1, cel al spaniolului de origini marocane, Soufiane Jebari, dar: „Negocierile cu un fundaș central sunt ca și încheiate, probabil, după Revelion, se vor semna și actele. Și astăzi, când vorbim, lotul UTA-ei este unul foarte valoros, mai ales că revin și jucătorii accidentați în toamnă, Ciucur, Pușcaș sau Stancu, plus Jebari, care va aduce, veți vedea și el un plus în jocul echipei. Așadar, nu vor fi multe transferuri în această iarnă, iar puținele noastre ținte sunt fotbaliști importanți, cu cifre foarte bune, care nu sunt deloc ieftini. De aceea și negocierile nu sunt deloc simple, dar conducerea clubului și Bogdan Apostu lucrează zi de zi la acest aspect. Sper ca în ziua reunirii (n.a. 14 ianuarie) lotul să fie complet și să ne putem apuca de treabă, căci e destul de tras ca să ajungem acolo unde ne propunem cu toții. Cel mai important este să fim cu toții sănătoși, să ne pregătim bine acasă și în Turcia și să începem bine partea a doua a sezonului. Faptul că acum suntem pe primul loc nu înseamnă nimic, dacă nu vom menține cel puțin media de puncte din toamnă. Iar acest lucru nu va fi deloc simplu la ce mișcări vor face majoritatea contracanditatelor noastre pe piața transferurilor, deși pe noi ne interesează, ca întotdeauna, cum suntem și vom munci noi”, a mai punctat Balint.

Și tot pe plan profesional, Laszlo Balint și-a mai atins un țel în 2019. A fost acceptat la cursurile Licenței PRO, urmând ca examenul final, sub forma a două probe (practica și scrisă), să-l susțină la finalul anului ce începe peste câteva ore.

9 comentarii

 1. Multa sanatate tuturor suporterilor si nu in ultimul rand domnului Laszlo Balint si intregii familii.
  Sunteti un caracter care ar trebui sa fie model pt mulți antrenori.
  #DoarUTA, La multi ani Utisti la multi ani si pt sport Arad!

 2. Si eu imi doresc in 2020, UTA să promoveze în liga 1
  La multi ani Balint
  La multi ani pentru toți românii noștri
  RESPECT Balint👏👏👏
  Haide UTA!!!!

 3. Felicitări domnule Balint pentru ceea ce ați început să construiți la Arad și mult succes în atingerea obiectivului anului 2020: revenirea UTA-ei în Liga 1 ca o echipă competitivă, capabilă să facă față în primul eșalon al fotbalului nostru! Sănătate și spor în toate!
  Să sperăm că toată lumea, de la oficialitățile orașului și managementul clubului până la ultimul suporter al echipei, va înțelege cât de important este ca UTA să aniverseze 75 de ani pe noul stadion!
  Tuturor, un An Nou bun, norocos și prosper! La mulți ani!

 4. LA MULTI ANI in anul 2020 UTA.ARAD ,tuturor jucatorilor ,la toti membrii stafului in frunte cu ADMIRABILUL ANTRENOR LASZLO BALINT in care speram sa ne duca fericirea mult dorita de a promova in LIGA 1 !!! LA MULTI ANI TUTUROR SUPORTERILOR UTISTI DIN ARAD SI DE PRETUTINDENI, SA AVETI MULTA SANATATE SI FERICIRE IN NOUL AN !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close