Alte sporturi

Copil, premiat pentru pentru cei 10 ani de Cupa Davis: Halep și Tecău au fost desemnați cei mai buni jucători de tenis români în 2019!

„Gala Tenisului Românesc 2019”, organizată la Fratelli Lounge & Club din București, a fost un bun prilej pentru a prezenta lumii pe cei mai valoroși jucători de tenis din România și pentru a recompensa performanțele reușite în acest an.

2019 a fost anul în care, pentru prima dată în istorie, un sportiv din România a câștigat titlul de campion la simplu la Wimbledon, rezultat impresionant reușit de Simona Halep. În plus, este anul în care numărul 1 în Tennis Europe, la 14 ani, a fost din România, atât la fete, cât și la băieți, respectiv Sara Popa și Alexandru Coman.

Tot în acest an, echipa Romaniei a fost foarte aproape de finala Fed Cup și s-au împlinit 50 de ani de la prima finală de Cupa Davis disputată de România, Ion Țiriac și Ilie Năstase jucând în 1969 cu trofeul pe masă în SUA, la Cleveland.

Pe lista celor premiați s-a aflat și arădeanul Marius Copil. Născut pe 17 octombrie 1990 la Arad, cel supranumit „Tunarul din Carpați” este, probabil, cel mai constant jucător de tenis român din ultimii ani și component al echipei României de Cupa Davis de un deceniu. De altfel, premiul pentru jucătorul de pe Mureș a fost legat de această continuitate sub „tricolor”. Pe 5 noiembrie 2018, arădeanul a atins cea mai bună clasare în circuitul masculin profesionist ATP: 57. În prezent, Marius Copil ocupă locul 153 mondial.

Dar iată lista celor care au fost premiați la „Gala Tenisului Românesc 2019”, printre ei regăsindu-se și bucureșteanca Andreea Mitu, câștigătoarea  ediției din acest an a Trofeului „Ilie Năstase”, de la Arad:

Cel mai bun jucător al anului – Horia Tecău

Cea mai bună jucătoare a anului – Simona Halep

Premiu Special – Echipa de Fed Cup (Halep, Begu, Niculescu, Ana Bogdan, Buzărnescu, Olaru, Tecșor și Segărceanu)

Premiu Special pentru 50 de ani de la prima finală de Cupa Davis – Ion Țiriac și Ilie Năstase

Premiu special pentru cei 10 ani de Cupa Davis – Marius Copil

Premiu pentru jucătoarea cu cele mai multe turnee ITF câștigate – Oana Simion

Premiu pentru campionii naționali – Dan Tomescu, Andreea Mitu

Premiu pentru cea mai rapida ascensiune în clasamentul WTA – Patricia Ţig

Antrenorul anului la seniori – Daniel Dobre

Antrenorul anului la juniori -Alexandru Banciu

Premiu pentru întreaga carieră antrenor – Radu Popescu

Premiu pentru întreaga carieră de antrenor – Ioan Macoveciuc

Juniorul anului – Filip Jianu

Junioara anului – Fatima Keita

Juniorul cu cea mai rapida ascensiune – Nicholas Ionel

De menționat că Marius Copil nu a participat la gala din Capitală, el concentrându-se pe noul sezon ce va debuta la finele săptămânii viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close