Handbal

Handbalistele Crișului au temă de casă și în luna cadourilor! Liderul Seriei D a Diviziei A mai caută întăriri după ce Puț a plecat, iar Ciui s-a operat

Alături de UTA, sportul arădean la nivel de echipe mai are un lider în competițiile federale rezervate seniorilor. Este vorba despre formația de handbal feminin, Crișul Chișineu Criș, care vor petrece Sărbătorile de iarnă pe primul loc al Seriei D în Divizia A, după un parcurs fără eșec în prima parte a sezonului. Cu excepția remizelor de la Târgu Mureș și Oradea, elevele lui Sebastian Tudor au victorii pe linie și au șanse mari să ajungă, pentrul al doilea sezon la rând, la turneul semifinal de promovare în Liga Florilor.

După succesul de pe 16 noiembrie, 30-23 cu CSU Reșița, „alb-albastrele” au intrat automat în vacanță, dar nu au scăpat fără temă de casă. „De la începutul acestei luni până pe data de 21, fiecare jucătoare are de urmat un program special, în sala de forță sau la alergare pe stadion. Vrem ca la reluarea pregătirilor, pe 2 ianuarie, fetele să aibă un bagaj fizic bun, căci ne așteaptă o a doua parte a sezonului extrem de solicitantă. Eu și conducerea clubului și orașului suntem mândri de ceea ce au realizat ele în această toamnă, au crescut treptat în joc și ca și grup, iar rezultatele bune nu sunt deloc întâmplătoare. E rodul muncii lor, dar trebuie să înțelegm cu toții că sezonul se termină la primăvară. Acest loc 1 la jumătatea sezonului arată foarte bine, dar nu se premiază. Vrem să fim acolo și la final și pentru asta mai avem destul de tras”, spune tehnicianul Crișului.

Probabil, la reluarea pregătirilor, lotul va primi cel puțin una-două întăriri și asta pentru că interul Ligia Puț a decis să plece în Italia, iar extrema Carina Ciui s-a operat de ligamente încrucișate chiar în această dimineață, la Cluj. E adevărat, Tudor va putea conta în sfârșit pe alte două extreme, sârboaica Golusin (care a primit în sfârșit viza de ședere în România) și Snakovski, care va fi aptă din ianuarie după operația suferită la genunchi în vară.

Handbalistele Crișului vor începe anul 2020 cu un meci de gală în Cupa România. La Arad vine Minaur Baia Mare, echipă de tradiție din Liga Florilor, care va dori, probabil, să atace trofeul. „Întâlnim o echipă Minaur pe val, care, spre deosebire de alte sezoane, a apelat și la destul jucătoare străine, care au ridicat nivelul echipei. Dar, vom face tot posibilul să facem un joc bun, mai ales că jucăm acasă, iar motivația va fi mare. Nu mai are rost acum să spunem că am avut ghinion la tragerea la sorți, vrem să ne bucurăm acest duel de gală, cu o formație de tradiție, din care vrem să scoatem maxim. Până la urmă, prin astfel de meciuri creștem ca valoare și experiență competițională”, mai susține Sebastian Tudor.

Crișul – Baia Mare, din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României Fan Courier la handbal, va avea loc miercuri, 15 ianuarie, pe parchetul Sălii Sporturilor Victoria, cel mai probabil de la ora 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close